Οι σούπες είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά που κάνουν καλό στην υγεία μας και είναι ιδανικές για το χειμώνα. Οι σούπες λαχανικών είναι εξαιρετικές για να πάρει ο οργανισμός μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Μπορούν αποτελέσουν μέρος μίας δίαιτας αλλά και θεραπείας.

Μία πολύ θρεπτική και εύγεστη σούπα είναι η σούπα του Ιπποκράτη, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθαρίζει τα νεφρά.

Συνταγή για την σούπα:

Υλικά

1 μεσαίο σέλερι ή 3-4 μίσχους σέλερι – αφαιρέστε το εξωτερικό δέρμα
1 μεσαία ρίζα μαϊντανό
σκόρδο
2 μικρά πράσα ή ένα μεγάλο
680 gr ντομάτες
2 μεσαία κρεμμύδια
450 gr πατάτες
λίγα φύλλα μαϊντανού  – προσθέστε τα 5-10 λεπτά πριν το τέλος
αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνετε και τρίψτε τα λαχανικά απαλά. Μην τα ξεφλουδίσετε. Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε φιλτραρισμένο νερό για να καλύψετε τα λαχανικά, σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφού βράσουν πολτοποιήστε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν κρεμώδη. Κάντε το αυτό όσο η σούπα είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει. Να μην είναι όμως καυτή.
Για να προσθέσετε γεύση, χρησιμοποιήστε μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Σερβίρεται ζεστή. Όταν κρυώσει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και καταναλώστε τη μέσα σε 48 ώρες. Για να την ξαναζεστάνετε, θερμάνετε στο μάτι και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.