Κάνοντας γιόγκα το βασικό μας εργαλείο είναι το στρώμα μας. Η επιλογή στρώματος είναι βασικό στοιχείο για να μπορούμε να είμαστε άνετοι κάνοντας την πρακτική μας. Παρακάτω σας παρέχουμε ένα μικρό οδηγό ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο στρώμα για εσάς.

Το είδος και η συχνότητα της άσκησης που κάνετε είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για να σας οδηγήσει στην επιλογή σας. Μαζί με την ανάπτυξη της γιόγκα σε όλα τα διαφορετικά είδη της, ήρθε και η αντίστοιχη εξειδίκευση στα στρώματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε πρακτική  έχουν προσαρμοστεί και τα στρώματα.

Εάν ασχολείστε με ήπιες πρακτικές και προτιμάτε χαλαρούς ρυθμούς άσκησης, προτιμήστε ένα άνετο στρώμα που να σας παρέχει όμως καλές αντιολισθητικές ιδιότητες και ισορροπία.

Σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε την ενασχόλησή σας  και δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να συνεχίσετε, προτιμήστε ένα στρώμα με χαμηλό κόστος αλλά που θα σας προσφέρει την άνεση που χρειάζεστε. Τέτοια στρώματα θα βρείτε στη συλλογή με τα βασικά στρώματα.

Όμως, εάν κατά την διάρκεια της πρακτικής νιώθετε ότι γλιστράτε πάνω στο ματ τότε καλύτερα να επενδύσετε σε στρώματα από φυσικό καουτσούκ. Τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ είναι αντιολισθητικά και σας προσφέρουν την ισορροπία που χρειάζεστε. Θα τα βρείτε στην κατηγορία οικολογικά στρώματα.

Aν η πρακτική σας είναι πιο δυναμική, όπως vinyasa και άλλες πιο έντονες πρακτικές χρειάζεστε ένα που να σας βοηθάει στις έντονες εναλλαγές των κινήσεων και να μην κρατάει την υγρασία από τον ιδρώτα. Χρειαζόμαστε ένα στρώμα με κλειστές κυψέλες όπως είναι τα στρώματα Manduka Prolite και Manduka Pro. To υλικό τους δεν συγκρατεί τη υγρασία και έτσι θα έχετε σταθερότητα όμως εάν ιδρώνετε πολύ και γλιστράτε ίσως να μην έχετε το απαιτούμενο αντιολισθητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή το Jade Harmony mat είναι το κατάλληλο στρώμα για εσάς.

Αν κάνετε μια πολύ δυναμική πρακτική επιλέξτε ένα πιο εξειδικευμένο στρώμα. Tο Jade Elite S και το Manduka GRP mat, είναι ειδικά σχεδιασμένα για πολύ έντονες και δυνατές πρακτικές  ώστε να είναι αντιολισθητικά και ανθεκτικά στις αυξημένες ανάγκες σας. Έτσι σίγουρα θα σας εξυπηρετήσει όποιο είδος γιόγκα και αν κάνετε.

Ένας ακόμη τρόπος να αντιμετωπίσετε την εφίδρωση κατά την πρακτική είναι η χρήση πετσέτας πάνω στο στρώμα ώστε να απορροφάει την υγρασία.

Η επιλογή στρώματος είναι προσωπική απόφαση και ελπίζουμε να διαλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς!