Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να αφεθείτε και να κάνετε ορισμένες αλλαγές στη ζωή σας. Όπως η φύση αφήνει πίσω της τα ξερά φύλλα πριν ξαναγεννηθεί, έτσι κι εμείς μπορούμε συνειδητά και χωρίς φόβο να αφήσουμε να φύγει ό,τι δεν μας εξυπηρετεί και ό,τι δε χρειαζόμαστε πια.

Ίσως δεν το ξέρετε, αλλά η πρακτική της yoga μπορεί να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε στο να ζείτε πιο συνειδητά.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο στρωματάκι σας,  προσπαθήστε συνειδητά να μην έχετε προσδοκίες και απαιτήσεις και να μην κρίνετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Το μυαλό σας θα θέλει να σας πάει σε όλα αυτά τα μέρη, όμως επιλέξτε να τα προσπεράσετε και να δείτε τι ανοίγεται μπροστά σας. Νέες πιθανότητες, νέες προοπτικές και νέες εμπειρίες. Η ζωή είναι βαρετή όταν ήδη έχετε γράψει την ιστορία μέσα στο κεφάλι σας. Ο ενθουσιασμός, η περιπέτεια και οι νέες εμπειρίες έρχονται όταν μπαίνετε σε ένα άγνωστο μονοπάτι. Όταν οδεύετε σε έναν άγνωστο δρόμο, κάνοντας ελιγμούς στα απρόοπτα που παρουσιάζονται. Κι εκεί ποιος ξέρει τι θα ανακαλύψετε; Να είστε ανοιχτοί στη μαγεία και στην ελευθερία που θα έρθουν όταν αφεθείτε. Αφήστε πίσω σας τις αρνητικές πεποιθήσεις και τους περιορισμούς που έχετε, όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό. Πετάξτε τα από πάνω σας και ζήστε τη ζωή που σας περιμένει.

Όταν επιλέγετε συνειδητά να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από τις παγίδες του νου, ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να ανοιχτεί για σας. Για πολλούς από εμάς δεν έρχεται φυσιολογικά αυτό και χρειάζεται δέσμευση κι αποφασιστικότητα για να ζήσουμε μια συνειδητή ζωή.

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να εκπαιδευτείτε σε αυτό,  είναι στο στρωματάκι της γιόγκα. Εκπαιδευτείτε όσο κάνετε την πρακτική σας και μάθετε να αφήνεστε. Ξανά και ξανά. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και ξεκινήστε. Πετυχαίνοντας  το στην πρακτική σας, σιγά σιγά θα καταφέρετε να το κάνετε και στη ζωή σας!