Όλοι μας έχουμε περάσει από διάφορες καταστάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αναλόγως την ηλικία μας. Για παραδείγμα, στο Γυμνάσιο με ανταλλαγή μηνυμάτων του τύπου «Μου αρέσεις». Στο Λύκειο με αμήχανα ραντεβού με άτομα που ίσως και να μην μας άρεσαν πραγματικά. Μετά Πανεπιστήμιο με εξόδους με την κοριτσοπαρέα χορεύοντας μέχρι πρωίας. Ακόμη, με τους πιο σημαντικούς για εμάς με όμορφα ραντεβού για δείπνο και χαριτωμένα δώρα. Στην πραγματικότητα όμως, κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ασκείται μεγάλη πίεση για να ερωτευτείς. Έτσι, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι λανθασμένα αισθάνονται σαν να μην είναι σε μια ρομαντική σχέση, νιώθουν παραμελημένοι και όχι αρκετά καλοί για το ταίρι τους.

Φέτος, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αγάπη δεν είναι μόνο το να έχεις τον άνθρωπο σου. Η αγάπη βρίσκεται παντού – στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, στα χόμπι που λατρεύεις και στα μέρη όπου αποκαλείς σπίτι. Αγάπη μπορείς να βρεις στον ενθουσιασμό του σκύλου σου όταν τον πας βόλτα, σε ένα ωραίο βιβλίο, και στα φρέσκα λουλούδια που αγόρασες για να ανανεώσεις το σπίτι σου. Η αγάπη μπορεί να είναι μία ώρα μέσα στην μέρα σου που την αφιερώνεις στον εαυτό σου για να κάνεις γιόγκα ή να πας για τρέξιμο.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάστε όχι μόνο τις σχέσεις, αλλά και αυτά που είναι εξίσου σημαντικά. Την αγάπη που μπορείτε να βρείτε παντού στη ζωή σας αν είστε δεκτικοί σε αυτή.