Η Εαρινή ισημερία είναι η επίσημη ημέρα έναρξης της Άνοιξης στο Βόρειο ημισφαίριο. Για πολλά πνευματικά μονοπάτια, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι μέρα γιορτής. Θεωρείται ημέρα κάθαρσης, γονιμότητας και αναγέννησης.

Είναι ένα αστρονομικό γεγονός κατά το οποίο η θέση της Γης είναι τέτοια, ώστε οι ακτίνες του Ηλίου να πέφτουν κάθετα στον Ισημερινό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ημέρα να είναι ίση με τη νύχτα.

Την ημέρα αυτή, που είναι ίσα μοιρασμένη ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως, όλα βρίσκονται σε ισορροπία. Η φωτεινή με τη σκοτεινή ενέργεια είναι σε ευθυγράμμιση.  Αποτελεί μια ιερή στιγμή στον κύκλο της φύσης.

Κατά την Εαρινή ισημερία, είναι μια πολύ καλή ευκαρία να κάνετε έστω κι έναν ολιγόλεπτο διαλογισμό, για να συντονιστείτε και να νιώσετε τη σύνδεση με τη Μητέρα Φύση. Να συνδεθείτε με την ευημερία και την αφθονία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης. Να νιώσετε ευγνωμοσύνη και να ανακτήσετε την εσωτερική ισορροπία σας.

Η ενέργεια την ημέρα αυτή είναι διάχυτη και ξεχωριστή, οπότε η Εαρινή Ισημερία αποτελεί μια πολύ καλή στιγμή  για να ξεκινήσετε κάποιο διαλογισμό ή άσκηση. Εστιάστε στις προθέσεις και τους στόχους σας και παρατηρείστε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο σας. Αρχίστε το διαλογισμό σας σήμερα, θέστε τους στόχους σας και με συχνή πρακτική κι εξάσκηση αναπτυχθείτε προς την κατεύθυνση που θέλετε.

Η Εαρινή ισημερία σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας περιόδου που διαρκεί εννέα μέρες, κατά την οποία η ενέργεια του σύμπαντος είναι πλήρως ισορροπημένη ισχυρή και υποστηρικτική. Γι’αυτό και θεωρείται ιδανική περίοδος για αποτοξίνωση, για νέα ξεκινήματα, για την εδραίωση μιας απόφασης και για θετικές αλλαγές στη ζωή.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την ευκαιρία!