Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Έχει καταγραφεί ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Αρχαίοι αγιουβερδικοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν αιθέρια έλαια από το 4500 π.Χ. Αποτελούν πολύτιμα και απαραίτητα εργαλεία για την ολιστική υγεία.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το να γεμίζει ο χώρος μας από το υπέροχο άρωμά τους. Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν  εκπληκτικές κι αμέτρητες θεραπευτικές και καλλωπιστικές  ιδιότητες και μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές σώμα και νου. Η επιστήμη και η γνώσεις γύρω από τα απίστευτα οφέλη των αιθέριων ελαίων στη φυσική και διανοητική μας υγεία εξελίσσονται συνεχώς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε. Σε καλλυντικά και κρέμες, σε λάδι για μασάζ, σε κομπρέσες, σε ατμοποιητές, σε αρωματιστές κ.α.  Εισπνέοντας τα όμως, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισπράξετε τα συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη τους άμεσα. Όταν εισπνέετε ένα αιθέριο έλαιο, το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου και ο υποθάλαμος επηρεάζονται, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης και ηρεμίας σε κάθε κύτταρο του σώματός σας.

Σας δίνουμε μερικές ιδέες για να βάλετε τα αιθέρια έλαια στη ζωή σας:

Μπορείτε να βάζετε μερικές σταγόνες στα μαλλιά σας ή στο φουλάρι σας. Στο πλυντήριο των ρούχων όταν πλένετε τα σεντόνια σας. Στην κρέμα σώματός ή στο σαμπουάν σας. Στη μπανιέρα σας όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Βάλτε μερικές σταγόνες στο μαξιλαράκι ματιών κατά τη διάρκεια της savasana. Το βράδυ σε έναν αρωματιστή ή ατμοποιητή στο υπνοδωμάτιό σας ή μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σας πριν τον ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια καθιερώνοντας μια μικρή ιεροτελεστία κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας και να φτιάξετε στο σπίτι σας το δικό σας χώρο διαλογισμού και χαλάρωσης.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα Yogi tea με αιθέρια έλαια  σε διάφορους συνδυασμούς και να προσφέρετε μια στιγμή χαλάρωσης και απόλαυσης στον εαυτό σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Τα αιθέρια έλαια εκτός από τα αμέτρητα θεραπευτικά και καλλωπιστικά οφέλη τους, σας φτιάχνουν πραγματικά τη διάθεση. Είναι ένας πολύ δυνατός κι αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξει η διάθεσή σας μέσα σε μια στιγμή.

Αν βάλετε τα αιθέρια έλαια στην καθημερινότητα σας, θα νιώσετε αύξηση της ενεργητικότητάς σας και σημαντική βελτίωση της διάθεσής σας.

Να είστε όμως προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα σας. Επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένα, σχεδόν πάντα πρέπει να διαλύονται σε μια βάση όπως πχ. ένα φυτικό λάδι ή μια κρέμα, πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα για να μη δημιουργήσουν ερεθισμούς. Ακριβώς επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένα, τις περισσότερες φορές χρειάζονται λιγότερες σταγόνες απ’ όσο νομίζουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρόλο που τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ευεργετικά για τη σωματική και νοητική μας υγεία, πρέπει να χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο

Σας προτείνουμε κάποια αιθέρια έλαια που εμείς ξεχωρίζουμε:

Περγαμόντο: για ενέργεια, ευεξία και καλύτερη συγκέντρωση

Γαρύφαλλο και γιασεμί: για τη δημιουργικότητα

Λεβάντα: για χαλάρωση του νευρικού συστήματος και για καλύτερο ύπνο

Peppermint: για μια μικρή τόνωση, «αφύπνιση» και καλύτερη αναπνοή

Λιβάνι: για το διαλογισμό

Το καλύτερο όμως, είναι να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει και λειτουργεί περισσότερο σε σας. Βάλτε τα αιθέρια έλαια στη ζωή σας και δε θα το μετανιώσετε.