Ποιος είπε ότι για να φας υγιεινά και θρεπτικά, χρειάζεται να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και χρήμα; Παρακάτω σας έχουμε 3 εύκολες και γρήγορες υγιεινές συνταγές για ένα πλήρες γεύμα.

Σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο και dressing μελιού

Μια σούπερ υγιεινή, δροσιστική σαλάτα με εξωτική γεύση, πλούσια σε φυτικές ίνες, γεμάτη βιταμίνες και πολύτιμα Ω3 λιπαρά, με υλικά που είναι εύκολο να βρείτε. Είναι χορταστική, θρεπτική και μπορείτε να την απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα, όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια σπανάκι baby
  • 1 μάνγκο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλυτζανιού φυστίκια κάσιους κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για το dressing

  • 2κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 στυμμένα λάϊμ
  • 2κ. σούπας μέλι
  • Θαλασσινό αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε όλα τα υλικά και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα σέικερ ανακατέυετε τα συστατικά για το dressing και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Ζυμαρικά ολικής με σάλτσα πέστο βασιλικού

Ένα σούπερ εύκολο και γευστικό πιάτο. Συνταγή για 4 μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 5 κούπες φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 της κούπας κουκουνάρι (μπορείτε να βάλετε και καρύδια)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
  • 1 κ. σούπας πεκορίνο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Έξτρα παρμεζάνα για να συνοδέψετε τα μακαρόνια σας

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζετε 2 κούπες νερό να βράσουν, όταν βράσει ρίχνετε το βασιλικό και ζεματάτε για 20 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω), σουρώνετε το νερό και περνάτε αμέσως τα φύλλα του βασιλικού σε σκεύος με νερό και παγάκια για να σταματήσετε τον βρασμό. Περιμένετε 2 λεπτά, σουρώνετε τον βασιλικό και τον αφήνετε στην άκρη. Το ζεμάτισμα το κάνετε για να μην πικρίζει ο βασιλικός και για να πάρει ένα ωραία πράσινο χρώμα.
  2. Βάζετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το βασιλικό, την 1/2 κούπα λάδι, την 1/2 κούπα παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το πεκορίνο  και το σκόρδο. Ρίχνετε πιπέρι και αφήνετε το αλάτισμα για το τέλος όταν έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά. Χτυπάτε καλά και στο τέλος προσθέτετε όσο αλάτι θέλετε.
  3. Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά  al dente, όταν είναι έτοιμα σουρώνετε, τα περνάτε από κρύο νερό και τα ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε καλά να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
  5. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό με την έξτρα παρμεζάνα.
Επιδόρπιο γιαουρτιού με τηγανητές μπανάνες και φυστικοβούτυρο

Ένα υγιεινό γλυκό με ασβέστιο, πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά και το πιο σημαντικό χωρίς ίχνος ζάχαρης. Η συνταγή αφορά μία μερίδα.

Υλικά

  • 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες διαγώνιες
  • 4-5 κουταλιές γιαούρτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1κ. σούπας λιωμένο φυστικοβούτυρο
  • Μερικά καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μπανάνες που τις έχουμε πασπαλίσει πιο πριν με την κανέλα, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι προσθέτουμε μερικά από τα κομμάτια μπανάνας στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Σερβίρουμε το γλυκό σε ένα μπωλ, με τα κομμάτια μπανάνας που έχουμε κρατήσει, αν θέλουμε καρύδια και επιπλέον κανέλα. Περιχύνουμε από πάνω το λιωμένο φυστικοβούτυρο

Κάθε μία από τις παραπάνω υγιεινές συνταγές μπορεί να συμπεριληφθεί ξεχωριστά στην καθημερινότητά σας. Συνδυαστικά, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες μενού για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι. Καλή σας απόλαυση!