Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν… και όταν τα πρώτα μικρά φωτάκια λάμπουν στους δρόμους και τα σπίτια είναι γιορτινά διακοσμημένα, αισθάνεστε ξαφνικά μια ισχυρή επιθυμία για να ψήσετε κουλουράκια. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το μαγικό άρωμα από τα φρεσκοψημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Ψάχνετε και εσείς για νέες και δημιουργικές συνταγές; Έχουμε μια συνταγή για μπισκότα για εσάς που περιλαμβάνει το YOGI TEA® Classic στη λίστα των συστατικών του.

YOGI TEA® Αστεράκια με κανέλα, τζίντζερ και κάρδαμο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 300γρ αλεύρι (λευκό αλεύρι κέικ)
  • 50γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλατιού
  • Το περιεχόμενο από 4 φακελάκια τσαγιού YOGI TEA® CLASSIC, κοσκινισμένα
  • 200γρ βούτυρο

Για τη διακόσμηση:

  • 100γρ ζάχαρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ζυμώνουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το κοσκινισμένο τσάι από τα φακελάκια και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά τη μισή ώρα, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 4 χιλ. και κόψτε τα μπισκότα με κουπάτ σε σχήμα αστεριού (διάμετρος 4 cm). Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος και ψήνετε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 6 – 8 λεπτά).

Ενώ τα μπισκότα είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Αφήστε τα να κρυώσουν. Αν τα αποθηκεύσετε σε κάποιο δοχείο που κλείνει, τα μπισκότα διατηρούνται για 3 – 4 εβδομάδες.

Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ιδανικά για το τραπέζι ή για δώρο!